Az Ifjú Fizikusok 20. Nemzetközi Versenye (20. IYTP) a Koreai
Köztársaságban, Szöülban 2007. július 5-11. között kerül megrendezésre.

Farkas Patrik Szöülben versenyzik

2007. július 04.
Az Ifjú Fizikusok 20. Nemzetközi Versenye (20. IYTP) a Koreai Köztársaságban, Szöülban 2007. július 5-11. között kerül megrendezésre.
Farkas PatrikA versenyre a 17 kitűzőtt feladat közül 3-4 probléma részletes kidolgozásával (mérési jegyzőkönyv a kísérleti körülmények és a mérési adatok feltüntetésével, a jelenség értelmezésével és a fizikai leírásával) lehetett pályázni. A verseny hivatalos nyelve az angol. Az áprilisban megrendezett válogatóversenyen - a pályázók angol nyelvű prezentációs előadása alapján - választották ki azt az öt legjobb versenyzőt, akik képviselik hazánkat a nemzetközi versenyen. Farkas Patrik, a keszthelyi Vajda Gimnázium idén végzett tanulója egyike a kiválasztott versenyzőknek. Rajta kívül a magyar csapatban még három budapesti és egy pécsi diák van.

Patriknak nem volt könnyű összehangolni az emelt- és középszintű érettségire és a versenyre való felkészülést. De a megfeszített tanulás meghozta az eredményét: az érettségi tantárgyak mindegyikéből kitűnőre vizsgázott, és most Szöülban - a magyar csapat tagjaként - is valami hasonlót szeretne elérni.

Farkas Patrik a második vajdás diák, aki hazánkat képviseli ezen a rangos versenyen. Perkó Zoltán, aki most a BME mérnők-fizikus hallgatója, 3 évvel ezelött vett részt az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén Ausztráliában. Szakmai angol tudásával és az ausztráliai versenyen szerzett tapasztalatával Zoli sokat segített Patriknak a felkészülésében.
megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
sportlövő (2), állatvédő (5), kormanyhivatal (93), percdíj (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Carbona (9), tornádó (1), mentő (9), véradás (1), középiskola (1), autóbusz (1), sofőrszolgálat (1), közmunka (1), Művészetek völgye (6), Gachályi András (3), megemlékezés (9), alakformálás (5), iskola (337), retro (1), keszthely foter (183), Pápai Gábor (1), Nyári Viola (1), 2016 (2), parkolás (7), daganat (6), Libás (2), EU (14), Donkó Imre (1), gerincvédelem (1), borünnep (19), monitormagazin (99), Balatoni Kurzusok (7), Főzzünk játszva (2), nyaralas (9), sajtóközlemény (5), 3D (1), repülőtér (19), homoszexualis (1), hűtőgépcsere-program (1), Don (1), Fejér György Városi Könyvtár (50), mobil (2), Amazon (2), Partics Roland Hunor (1), Rezi (1), CT (3), traffipaxrendszer (1), boksz (3), Bocuse (2), nap (2)